کارت گرافیک مجتمع (onboard) یا اختصاصی : ۷ چیزی که شما باید بدانید
برای رایانه های شخصی می توانید از دو نوع کارت گرافیک انتخاب کنید: اختصاصی و یکپارچه (گرافیک آنبورد).
هر سیستم جوانب مثبت و منفی خود را دارد ، و مهم است که قبل از خرید تصمیم بگیرید که کدامیک( اختصاصی یا onboard)برای شما مناسب است ، آنها را بشناسید. بیایید یک نگاهی بیندازیم.
۱- گرافیک یکپارچه ( گرافیک آنبورد )چیست؟
گرافیک یکپارچه به رایانه ای اشاره می کند که واحد پردازش گرافیک (GPU) آن روی همان قالب پردازنده ساخته شده است.
این با چندین مزیت همراه است. این دستگاه کوچک ، با انرژی کارآمد و ارزان تر از کارت گرافیک اختصاصی است.
گرافیک های یکپارچه (onboard) از شهرت بدی برخوردار بودند ، اما این امر در سال های اخیر بسیار بهبود یافته است.
گرافیک onboard برای محاسبات عمومی بسیار مناسب است ، از جمله برخی بازی های غیر مهم و تماشای ویدیو ۴K ، اما هنوز هم در برخی مناطق کار می کند. برای کار با برنامه های فشرده گرافیکی مناسب نیست. در حالی که بازی جدیدترین بازی های سطح بالا نیز خاتمه یافته است ، تعداد بازی خوب کمی وجود دارد که می توانید با گرافیک یکپارچه بازی کنید.
نکته مهم دیگر این است که گرافیک یکپارچه حافظه را با حافظه اصلی سیستم به اشتراک می گذارد. به همین دلیل گاهی اوقات آن را به عنوان گرافیک اشتراکی توصیف خواهید کرد. اگر رایانه شما دارای ۴ گیگابایت رم و ۱ گیگابایت حافظه گرافیکی مشترک است ، فقط ۳ گیگ حافظه برای کارهای رایانه ای عمومی در دسترس دارید.
بیشتر پردازنده های مدرن دارای GPU یکپارچه هستند. در رایانه هایی که کارت گرافیکی اختصاصی نیز دارند ، نرم افزار بین این دو به صورت خودکار جابجا می شود. سعی می شود عملکرد و کارآیی را متعادل کند.
کارت گرافیک آنبرد اغلب به عنوان تنها گزینه در دستگاه هایی که اندازه جمع و جور در اولویت قرار دارد ، مانند لپ تاپ ، تبلت و تلفن های هوشمند در اولویت قرار دارند.
۲- کارت گرافیک اختصاصی چیست؟
کارت گرافیک اختصاصی یا مجزا قطعه ای از سخت افزار است که برای مدیریت عملکرد گرافیکی یک کامپیوتر استفاده می شود. آنها گاها کارتهای ویدیویی یا گرافیک های گسسته نیز خوانده می شوند.
کارت گرافیکی اختصاصی انواع مختلفی دارد ، اما همه آنها از یک GPU ، مقداری RAM و یک فن برای خنک نگه داشتن آن بهره می برند.
فواید کارت گرافیکی اختصاصی این است که می توانید برای هر کاری قدرت کافی داشته باشید. آنها حافظه سیستم را به اشتراک نمی گذارند ، و “در اکثر سیستم ها” به راحتی قابل ارتقا هستند. از طرفی ، آنها گران هستند ، بزرگتر هستند و گرمای زیادی تولید می کنند.
معمولاً کارت گرافیکی اختصاصی را در رایانه های رومیزی متوسط یا بهتر مشاهده خواهید کرد. برخی از لپ تاپ های رده بالاتر نیز از آنها برخوردار هستند.
۳- گرافیک اختصاصی به معنی گرافیک بهتر
کارتهای گرافیکی اختصاصی اخیر عملکرد گرافیکی بهتری نسبت به یک سیستم یکپارچه ارائه می دهند. اما این تنها بخشی از داستان است. آنچه باید برای آن در نظر بگیرید بستگی به اولویت های شما دارد.
جای تعجب نیست که سخت افزار اختصاصی بهتر از یک سیستم یکپارچه است ، اما تا چه اندازه؟
پردازنده های نسل هشتم Intel Core i7 بهترین عملکرد اختصاصی گرافیکی را دارند. این ویژگی ها گرافیک Radeon RX Vega M از AMD است.
بررسی در سایت videobenchmark.net نشان می دهد که Vega M عملکرد مشابهی را با کارت اختصاصی RX 570 ، کارت گرافیک میان رده ارائه می دهد که با قیمت ۱۹۹ دلار به فروش می رسد.
سایر پردازنده های i7 ، i5 و پایین تر گرافیک های یکپارچه Intel را با برندهای میان رده Iris Pro و سطح ورودی Intel HD ارائه می دهند. بهترین معیارهای سیستم گرافیکی Iris Pro با کمتر از یک سوم سطح Vega M.
در مقابل ، بهترین کارتهای گرافیکی اختصاصی ، مانند Nvidia Titan Xp ، عملکرد بیش از دو برابر را ارائه می دهند. هزینه آنها نیز بیش از هزار دلار است.
۴- کارت گرافیک اختصاصی از قدرت بیشتری استفاده می کند.
دلیلی وجود دارد که کارت های گرافیکی اختصاصی طرفداران داخلی را در خود جای داده است: آنها بسیار داغ می شوند.
آزمایشات نشان می دهد که تحت بار سنگین ، Titan Xp می تواند ۱۸۵ درجه فارنهایت یا بیشتر از آن خود کند. این علاوه بر سطح مشابه گرمای تولید شده توسط CPU و سایر اجزای داخل کامپیوتر است. جلوگیری از گرمای بیش از حد رایانه شخصی ضروری است.
برای مقایسه ، یک پردازنده Intel Core M با گرافیک یکپارچه ممکن است در حالی که بازی می شود در حدود ۱۶۰ درجه باشد. فن به هیچ وجه وجود ندارد و از انرژی بسیار کمتری استفاده می کند.
معیارها نشان می دهند که عملکرد گرافیکی موجود در این مجموعه با کارتهای اختصاصی چند ساله مقایسه می شود. اما اگر شما یک گیمر نیستید و از راندمان انرژی برخوردار هستید ، احتمالاً انتخاب بهتری خواهد بود.
۵- لپ تاپ های اختصاصی گرافیک موجود
می توانید لپ تاپ هایی با کارت گرافیکی اختصاصی تهیه کنید ، اما گزینه های شما محدودتر است. آنها اندازه و قیمت بالاتری دارند.
لپ تاپ های گرافیکی یکپارچه مانند Dell XPS 13 یا Acer Swift 7 ضخامت کمتر از نیم اینچ دارند. Asus ZenBook 13 با ضخامت ۰٫۵۵ اینچ ، باریکترین لپ تاپ با گرافیک اختصاصی ، ادعا می کند که هست.
بیشتر لپ تاپ هایی که دارای گرافیک مجزا هستند یا لپ تاپ های بازی یا دستگاه های رده بالایی هستند که برای کاربران حرفه ای طراحی شده اند. ردپای بزرگتر نیز به این معنی است که مدلهای ۱۳ اینچی نادر هستند و ۱۵ اینچ یا بالاتر از آنها متداول است.
۶- کارت گرافیک آنبورد ارزان تر است
رایانه هایی با کارت گرافیک آنبورد ارزان تر از ماشینهای اختصاصی با کارتهای گرافیکی اختصاصی هستند. اپل از نسخه های گرافیکی یکپارچه در نسخه های ۱۵ اینچی MacBook Pro استفاده می کند. این گرانترین لپ تاپ ها در محدوده خود هستند.
طیف iMac دسک تاپ همچنین دارای گرافیکی یکپارچه در آنچه ممکن است شما بعنوان مدل “entry-level” توصیف کنید ، می شود. هنوز هم بیش از هزار دلار است.
در رایانه های رومیزی از تولید کنندگان دیگر ، جایی که شما آزادی بیشتری برای پیکربندی و به روزرسانی دستگاه دارید ، قطعاً گرافیک اشتراکی گزینه بودجه است. اضافه کردن یک کارت میان رده متوسط مانند Radeon RX 580 چند صد دلار اضافی به قیمت آن اضافه می کند.
اما این به این معنا نیست که گرافیک مجزا گران است. برخی از کارتهای گرافیکی با بودجه عالی که ارزش خرید دارند وجود دارد.
۷- کارت گرافیک اختصاصی برای بازی بهتر است
اگر گرافیک onboard دارای قدرت کمتری است ، آیا این بدان معنی است که نمی توانید از آن برای بازی استفاده کنید؟
بستر بازی های آنلاین Steam یک بررسی ماهانه را منتشر می کند که سخت افزار مورد استفاده ۱۲۵ میلیون مشتری آن را نشان می دهد. کارتهای گرافیکی اختصاصی در لیست بالاتر هستند. اما بیش از ۱۰ درصد از کاربران با گرافیک یکپارچه اینتل بازی می کنند.
اگر تصمیم به رفتن به این مسیر گرفتید ، باید سازش کنید. چون هر بازی در دسترس شما نخواهد بود ، و شما باید تنظیمات جزئیات را کم رنگ کنید . بازی ۴K در بیشتر موارد غیر محدود است.
انتخاب کارت گرافیک مناسب (کارت گرافیک onboard یا اختصاصی)
در مقایسه مستقیم کارت گرافیک مجتمع با اختصاصی، می توان فهمید که کدام یک برای شما مناسب است کارت گرافیک مجتمع یا اختصاصی.
اگر به هسته های CUDA مجهز باشید ، به کارت گرافیک اختصاصی برای بازی های جدی و VR احتیاج دارید ، این حتی بهتر است.
همچنین برای کار حرفه ای با نرم افزارهای گرافیکی ، از جمله انیمیشن ، CAD و ویرایش ویدیو به یکی از آنها نیاز دارید. برنامه هایی مانند Photoshop و Lightroom از کارتهای گرافیکی مدرن پشتیبانی می کنند. اینها برای کارهایی مانند کار سه بعدی ضروری است و به سرعت بخشیدن به ویرایش عکس RAW کمک خواهد کرد.
جالب اینجاست که از یک GPU قدرتمند ویژه برای استخراج بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده نیز استفاده می شود .
برای افراد دیگر ، کارت گرافیک آنبورد مناسب است. این می تواند برای بازی های معمولی کار کند. این بیشتر از حد کافی برای اکثر برنامه های Adobe است. و تا زمانی که شما یک پردازنده نسبتاً مدرن داشته باشید ، قادر به مدیریت فیلم های ۴K خواهید بود.
در حقیقت ، مگر اینکه نیازهای خاصی داشته باشید ، وگرنه مزایای کارت گرافیک آنبورد – مانند اندازه دستگاه و عمر باتری بهتر – از مزایای گرافیک های گسسته فراتر می رود.